Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

FairBnB | Αναζητωντας ενα νεο μοντελο τουρισμου




 Η πρώτη συνάντηση παρουσίασης του FairBnB στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον φιλόξενο χώρο του Impact Hub Athens. Η μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση ήταν ενδεικτική του ενδιαφέροντος και σε συνδυασμό με την ποιότητα της συζήτησης που ακολούθησε, αποτύπωσαν την αναγκαιότητα μίας δίκαιης και ισότιμης προσέγγισης για τον τουρισμό.

Οι σύντομες και περιεκτικές αρχικές εισηγήσεις έδωσαν το έναυσμα για να ακολουθήσει μία ζωντανή συζήτηση. Η αρχή έγινε από την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, Τόνια Κατερίνη, η οποία ανέλυσε το φαινόμενο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης και τα αποτελέσματα του για τις πόλεις και τους κατοίκους τους. Στην συνέχεια, ο Community Manager του FairBnB, Alessandro Latella, παρουσίασε το εγχείρημα, τις επιδιώξεις του καθώς και σκέψεις για το ποια μπορούν να είναι τα επόμενα βήματα στη χώρα μας και γενικότερα. Σύμφωνα με τον Alessandro, η αρχική αυτή συνάντηση ήταν απαραίτητη για την δημιουργία ενός τοπικού δικτύου που θα εκκινήσει την προεργασία της παρουσίας αυτού του κινήματος, όπως το χαρακτήρισε, στην Ελλάδα.

Οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις από το κοινό, επιβεβαίωσαν τη διάθεση για την ανάπτυξη του FairBnB εντός του επόμενου διαστήματος. Κοινή συνισταμένη των περισσότερων τοποθετήσεων, ήταν η προσέγγιση του πως θα ήταν ένα μοντέλο δίκαιου και βιώσιμου τουρισμού, πως θα λειτουργούν και θα συναποφασίζουν οι κοινότητες των ενδιαφερομένων καθώς και συγκεκριμένες προσεγγίσεις στο ερώτημα του “πως προχωράμε”.

Οι ενδιαφερομένοι/ες για τη συμμετοχή στο εγχείρημα μπορούν να επικοινωνήσουν σχετικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο site (https://fairbnb.coop/el/). Οι συναντήσεις θα ανακοινώνονται δημόσια και θα είναι ανοιχτές για όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ελάτε να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί μία δίκαιη και έξυπνη λύση για έναν τουρισμό που θα δουλεύει προς όφελος των κοινωνιών.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: