Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

"Η νεαρή Σοφί Μπελλ " στον Φ.Ο.Υ. (10/4/17 & ώρα 20.15)


Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2016 - 2017


ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥΗΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Δευτέρα 10 Απριλίου 8.15 μμ

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, μικρό αφιέρωμα στον σύγχρονο Σουηδικό κινηματογράφο. Τη Δευτέρα αυτή θα προβάλει την ταινία " Η νεαρή Σοφί Μπελλ " (2015) της Αμάντα Άντολφσον. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με την Ιφιγένεια Καλαντζή (θεωρητικός-κριτικός κινηματογράφου).

Ευχαριστούμε το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (SIA) , το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (SFI), το Σουηδικό Ινστιτούτο (SI) και ιδιαίτερα την Πρεσβεία της Σουηδίας  για την παραχώρηση των ταινιών και την συνεργασία τους.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις. Έτσι το ταξίδι της Σόφι στο Βερολίνο προς αναζήτηση της καλύτερης της φίλης γίνεται ένα επώδυνο ταξίδι από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή.


  «Η νεαρή Σοφί Μπελλ» (2015), Σουηδία


Σκηνοθεσία  : Amanda Adolfsson
Παίζουν  : Felice Jankell, Hedda Stiernstedt

Δεν υπάρχουν σχόλια: