Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αναστάλθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα


 
Αναστάλθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα μετά τη ματαίωση  της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και την δέσμευση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τις δημοτικές παρατάξεις και το σωματείο.

 Η δημοτική αρχή σχεδίαζε να εγκρίνει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, πάρα την αντίθεση του σωματείου των εργαζομένων, των φορέων της πόλης και σύσσωμης σχεδόν της δημοτικής αντιπολίτευσης στο Δήμο.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν  το Βράδυ της Τρίτης 10/11/2015 μαζί με εκπροσώπους εργατικών σωματείων, της ΠΟΕ ΟΤΑ του συνδικάτου ΟΤΑ, εκπροσώπους  μαζικών  φορέων  της πόλης και πολλούς κατοίκους  στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου και απέτρεψαν τη συνεδρίαση.
Να σημειωθεί οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει από το πρωί σε κατάληψη του αμαξοστάσιου καθαριότητας του Δήμου απαιτώντας την απόσυρση του σχεδίου  γιατί εισάγει τη συνεργασία των ιδιωτικών συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριγμάτων  του Δήμου και προωθεί τη δημιουργία πράσινων σημείων που θα είναι  περιβαλλοντολογικά επιζήμια για τον στο Υμηττό. Στο σχέδιο –μελέτη- δεν γίνεται αναφορά για το αναγκαίο προσωπικό που θα χρειάζεται η υπηρεσία καθαριότητας, ενώ παρατίθενται μια σειρά ανακριβή στοιχεία που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: