Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησε το δημοψήφισμα στο Βελβεντό

Ξεκίνησε το δημοψήφισμα στο ΒελβεντόΞεκίνησε σήμερα, στις 10 το πρωί, το δημοψήφισμα στο Βελβεντό, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Η διαδικασία άρχισε στις 10 ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο του Βελβεντού αρκετή ώρα νωρίτερα» επισημαίνει το μέλος της εφορευτικής επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος, Δημήτρης Βαρσαμόπουλος.
Σύμφωνα με την επιτροπή, το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, όπου έχουν φτάσει οι εκλογικοί κατάλογοι του πρώην δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Νέα επίθεση στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης-Υμηττού

Την Κυριακή 16 Μάρτη στις 7.00 το απόγευμα, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης Υμηττού δέχτηκαν επίθεση από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους . 


Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πολιτική εκδήλωση του Δημοτικού Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ», που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έριξαν τρεις κροτίδες και αυγά στα τζάμια των γραφείων χωρίς να προκαλέσουν, ευτυχώς, ιδιαίτερα προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗN ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ *

* Το παρόν κείμενο αποτελεί την εισήγηση του συγγραφέα Λουκά Αξελού στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡIΖΑ Χαλανδρίου με την συμβολή του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και με θέμα Πατριωτισμός και Διεθνισμός στην Στρατηγική της Αριστεράς, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014.

Το λαϊκό στοιχείο αισθάνεται, αλλά δεν κατανοεί πάντα ή δεν ξέρει. Ο διανοούμενος ξέρει, αλλά δεν κατανοεί πάντα και ειδικότερα δεν αισθάνεται.

Το λάθος του διανοούμενου συνίσταται στο ότι πιστεύει πως μπορεί να ξέρει χωρίς να κατανοεί και ειδικότερα χωρίς να αισθάνεται και να ενδιαφέρεται ζωηρά, δηλαδή πως ο διανοούμενος μπορεί να είναι τέτοιος μόνο αν διακρίνεται και αποχωρίζεται από το λαό-έθνος, δηλαδή χωρίς να αισθάνεται τα στοιχειώδη πάθη του λαού, κατανοώντας τα και μετά εξηγώντας τα και δικαιολογώντας τα μέσα στην καθορισμένη ιστορική κατάσταση.

Δεν γίνεται πολιτική ιστορία χωρίς αυτό το πάθος, δηλαδή χωρίς αυτό το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους διανοούμενους και το λαό-έθνος.

Αν η σχέση ανάμεσα σε διανοούμενους και λαό-έθνος, ανάμεσα σε διευθύνοντες και διευθυνόμενους δίνεται με μια οργανική συνάφεια όπου το αίσθημα-πάθος γίνεται κατανόηση και μετά ξέρω, μόνο τότε η σχέση είναι σχέση αντιπροσώπευσης, πραγματοποιείται η ζωή συνόλου που μόνο αυτή είναι κοινωνική δύναμη. Δημιουργείται το ιστορικό μπλοκ.

 Αντόνιο Γκράμσι


Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Rock Against Fascism 15/3 στο Gagarin

Το Σάββατο 15 Μαρτίου ο Μπαλούρδος της Ελληνοφρένειας, σε ρόλο «χορηγού επικοινωνίας», συναντά τους Last Drive, που προσφέρουν τη μουσική τους στην παραγωγή, ενώ ο Χριστόφορος Ζαραλίκος συντονίζει ομιλητές και τραγουδιστές, σε μια μεγάλη γιορτή ενάντια στο φασισμό και τον αυταρχισμό.

Διαβάστε περισσότερα!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

1 χρόνος ΒΙΟ.ΜΕ. των εργατών

Eδώ και τρία χρόνια,  οι εργάτες του Σ.Ε ΒΙΟΜΕ, βρίσκονται σε συνεχείς αγώνες.

Εδώ και ένα χρόνο οι μηχανές δουλεύουν στα χέρια των εργατών, παράγουν φυσικά καθαριστικά προϊόντα με αυτοδιαχείριση της παραγωγής και της διανομής.

Σήμερα, η ΒΙΟ.ΜΕ προχωράει και μας καλεί να πορευτούμε μαζί. Γινόμαστε συμμέτοχοι στο εγχείρημα– γινόμαστε αλληλέγγυοι υποστηρικτές!

Την Τετάρτη 12 Μάρτη στις 19:30, στο συνεργατικό καφενείο Περιβολάκι (Αθηναίου 7 και πλατεία Ηούς) ενημερωνόμαστε για την πορεία του εγχειρήματος αλλά κυρίως γιορτάζουμε και γλεντάμε!

Διαβάστε περισσότερα!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Gagarin way του Γκρέγκορυ Μπεργκ


ΤΟ (ΑΥΤΟ)ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
(του Σαμάντη Κων/νου από τη Ρήξη φ.102)

Αρχές από τις οποίες πρέπει να καθοδηγείται ο επαναστάτης.                                                       
Η στάση του επαναστάτη απέναντι στο εαυτό του.

«…Σκληρός απέναντι στο εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός και απέναντι στους άλλους. Όλα τα τρυφερά και εκθηλυμένα αισθήματα της συγγένειας, της φιλίας, της αγάπης, της ευγνωμοσύνης ακόμα και της τιμής, πρέπει να καταπνιγούν μέσα το από το ψυχρό και μονοσήμαντο πάθος για την επαναστατική υπόθεση. ….. Μέρα νύχτα πρέπει να έχει μόνο μία σκέψη, ένα σκοπό – την ανελέητη καταστροφή. ……»

(Σεργκέι Νετσάγιεφ, Η κατήχηση του επαναστάτη, Μτφ. Ζήσης Σαρίκας, Πανοπτικόν, 2011.)

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Κώστας Σακκάς δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα των Καμινίων, όπως επέβαλαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστόδουλου Ξηρού, συμπληρώνοντας τον κύκλο των επίδοξων θιασωτών του ένοπλου αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα!

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014