Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

Λ. ΑΘΗΝΩΝ 374 – ΧΑΪΔΑΡΙ

ΤΗΛ. 2132054152 – FAX : 2132054321

Χαϊδάρι, 27/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ δηλώνουν την κάθετη αντίθεση τους στην κατάργηση των Ψυχιατρείων και απαιτούμε παλεύοντας για:

Διαβάστε περισσότερα!

Η παγίδα των γενοσήμων



Είτε εύπιστοι, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία πολιτικοί τάσσονται υπέρ των εισβολέων και δημαγωγούν, ισχυριζόμενοι ότι ωφελούν τους πολίτες – κερδίζοντας με το μέρος τους την κοινή γνώμη, η οποία νομίζει ανόητα πως ωφελείται από τις χαμηλές τιμές

Η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικά το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σας στους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι βρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδια αγοράς κοκ

Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πατριωτισμός, η ψυχή της Αριστεράς

του Γιώργου Τοζίδη
από τον Δρόμο της Αριστεράς

Η ολόπλευρη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει και μια παράπλευρη συνέπεια. Καταρρίπτει βεβαιότητες και απόλυτες αλήθειες και μεταβάλλει άρδην πολιτικούς και ιδεολογικούς συσχετισμούς. Η αιτία βρίσκεται στο ότι η αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης απαιτεί επανεδαφικοποίηση της πολιτικής, ανάλυση του συγκεκριμένου και, κυρίως, διατύπωση ενός συγκεκριμένου εναλλακτικού σχεδίου όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού οικονομικού υποδείγματος.

Διαβάστε περισσότερα!

Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης/αλληλεγγύης για τα έξοδα συλλήψεων μελών του Άρδην


To Άρδην συμμετείχε συστηματικά κατά την τελευταία τριετία, σε όλους τους μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στην μνημονιακή υποδούλωση, και την συστηματική πολιτική εξαχρείωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Πλήρωσε την δράση του, όπως και εκατοντάδες συναγωνιστές, ανένταχτοι ή και από άλλες συλλογικότητες, με προσαγωγές, διώξεις, ενίοτε καταδίκες και οικονομικά πρόστιμα.

Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Στροφή προς τα ελληνικά προϊόντα;

ellinika_proionta
Μακρόσυρτη αλλά υπαρκτή η αλλαγή της καταναλωτικής συνείδησης
 
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια αξιοσημείωτη στροφή του ελληνικού καταναλωτικού κοινού στα ελληνικά προϊόντα. Μόλο που η ελληνική παραγωγή ασθμαίνει, και η αγορά δοκιμάζει μια δραματική κάμψη (κατακρήμνιση, είναι ο σωστός όρος καθώς αγγίζει το 50% σε σχέση με τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας).

Διαβάστε περισσότερα!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Φ.Ο.Υ. τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2013 - 2014
 
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 8.00 μμ
 
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. θα προβάλει την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μμ την ταινία τεκμηρίωσης «Η Αληθινή Ιστορία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου» του Στ.Κούλογλου
Μετά την προβολή,  θα ακολουθήσει συζήτηση με το στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος Μάκη Μπαλαούρα

Διαβάστε περισσότερα!

Συγκέντρωση για τα ΕΑΣ την Τρίτη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΘΗΝΑΣ - ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Συγκέντρωση για τα ΕΑΣ την Τρίτη
Στις 5 μ.μ., στο Μετρό της Δάφνης
 
Κοινή συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για παραπέρα συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη, 19 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Μετρό της Δάφνης, τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας, Θριασίου και η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα στα ΕΑΣ.
Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται:

Διαβάστε περισσότερα!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πως η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών συμβάλλει στην ψυχοδιανοητική ανάπτυξη του παιδιού, της Ειρήνης Μαυροπούλου


Πηγή :  ΑΛΦΑΒΗΤΑ
 
 Πολὺς λόγος ἔχει γίνει τὰ τελευταῖα χρόνια διεθνῶς γιὰ τὴν ὠφελιμότητα τῆς γνώσεως τῶν ἀρχαίων γλωσσῶν. Ἔρευνες σὲ ἀρχαῖες γλῶσσες (Λατινικὰ καὶ ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ) ἐνισχύουν τὴν θέσι ὅτι ἡ γνῶσις τῶν ἀρχαίων γλωσσῶν συμβάλλει ποικιλοτρόπως στὴν ψυχοδιανοητικὴ ἀνάπτυξι τῶν μαθητῶν Πρωτοβάθμιας καὶ Δευτεροβάθμιας Ἐκπαιδεύσεως, ἐνῶ ἄλλες ἐξετάζουν νέους τρόπους διδασκαλίας σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν χρῆσι τῶν νέων τεχνολογιῶν.

Διαβάστε περισσότερα!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κορινθιακή σταφίδα: Μαύρη, ελληνική και πολύτιμη

Κορινθιακή σταφίδα: Μαύρη, ελληνική και πολύτιμηΝέες μελέτες δείχνουν ότι είναι ένα «superfood» ευεργετικό για όλους, και ιδιαίτερα για τους διαβητικούς!
         
Είναι ένας (άγνωστος σε πολλούς) διατροφικός «θησαυρός» που κοστίζει όμως ελάχιστα, με «βούλα» αποκλειστικώς ελληνική. Είναι γλυκιά αλλά μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τους διαβητικούς (!), όπως δείχνει τελευταία υπό δημοσίευση ελληνική μελέτη. Ο λόγος για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα η οποία, όπως θα δείτε, κλείνει μέσα στη «ρυτιδιασμένη» σάρκα της πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να κάνουν τον καθέναν να... ξανανιώσει θωρακίζοντας τον οργανισμό του από πλήθος δεινών.

Διαβάστε περισσότερα!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αντιφάσεις και παραλογισμοί

«Ξένος»: Αόρατη Όλγα, Άουστρας ή Η Αγριάδα

Η Ευρώπη ως «Είσοδος κινδύνου» (Emergency Entrance όπως είναι ο επίσημα χρησιμοποιούμενος όρος)  αποτελεί τον άξονα της συνεργασίας ανάμεσα στα Εθνικά Θέατρα της Τσεχίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ και τα δημοτικά θέατρα του Παλέρμο, της Κλουζ και του Γκρατς. Ομάδες καλλιτεχνών - θεατρικοί και κινηματογραφικοί σκηνοθέτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί, μουσικοί και καλλιτέχνες του βίντεο - διερεύνησαν για αρκετούς μήνες σύγχρονα ερωτήματα σχετικά με τη μετανάστευση στη χώρα τους. Δούλεψαν με πρόσφυγες, αντιπροσώπους εθνικών μειονοτήτων, νέους και μεγαλύτερους, άνδρες και γυναίκες «χωρίς χαρτιά» από την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα!